Външните министри на страните-членки на НАТО обсъдиха днес на извънредно видеоконферентно заседание

...
Външните министри на страните-членки на НАТО обсъдиха днес на извънредно видеоконферентно заседание
Коментари Харесай

България е с НАТО в единството и солидарността срещу предизвикателствата пред сигурността

Външните министри на страните-членки на НАТО обсъдиха през днешния ден на извънредно видеоконферентно съвещание засиленото скупчване на съветски войски по границата с Украйна, както и други аспекти на европейската сигурност, оповестява Министерство на външните работи.

От българска страна участие взе заместник-министърът на външните работи Ирена Димитрова. По време на съвещанието тя подчерта необходимостта от предприемането на ограничения за деескалация от страна на Русия.

Предстоящите срещи с Русия в разнообразни формати, в това число съвещанието на Съвета НАТО-Русия на 12 януари 2022 година, са стъпки в вярната посока.

Заместник-министър Димитрова съобщи още, че не може да има какъвто и да било компромис с основополагащите правила и документи на европейската сигурност.

Тя препотвърди и ключовото значение на единството и солидарността в Алианса, в това число посредством осъществяване на всички ограничения за усилване на груповата защита и въздържане по Източния фланг на НАТО.

В рамките на съвещанието външните министри подчертаваха и върху засилване на уговорката към сътрудниците Грузия и Украйна, както и тясната съгласуваност с Европейски Съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР